Skip to main content

6 Tips voor een betere camera presentatie

Om goede content te leveren moeten jij of je werknemers vroeg of laat een keer voor die lens gaan staan. Hoe zorg je ervoor dat dit voor jou minder spannend is en voor de kijker prettig is om naar te kijken.

Wat kun je doen?

  • Neem jezelf niet te serieus en leg jezelf vooral niet te veel druk op. Het hoeft niet perfect te zijn. Mensen willen graag zien dat het persoonlijk, vrolijk en echt is. Dit zorgt er ook voor dat je op langer termijn consequent bent in je uitstraling. Simpelweg omdat je jezelf bent! 
  • Alles kan over. Ga dus niet stressen als je het verkeerd doet, we kunnen het tegenwoordig tig keer over doen zonder dat iemand dit ooit te zien krijgt. 
  • Het kost even tijd om te wennen en beter te worden voor de camera. Oefen thuis voor de spiegel, neem het vervolgens op met je telefoon en kijk het terug. Analyseer het aandachtig en laat het ook aan je man/vrouw of vrienden zien. Die kennen je en weten of het natuurlijk overkomt of niet. Vaak beter dan jijzelf! 
  • Lees geen teksten van papier! Stamp ook niet elke letter in je hoofd maar zorg dat je in grote lijnen weet wat je verhaal gaat zijn. Als je voor jezelf het begin, de kern en de afsluiting duidelijk hebt mag je hiertussen ruimte laten voor wat je ter plekke te binnen schiet. Dit zorgt er voor dat je verhaal niet wordt gepresenteerd door een robot en mensen die je kennen zullen je hierdoor herkennen. 
  • Als je niet te zeker bent van je presentatie skills, zorg dan dat alles er omheen zo optimaal mogelijk is. Voel je prettig in de kleding die je aan hebt. Doe je haar even extra mooi en zorg dat je  mooi rechtop staat. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. 
  • Probeer eeehh zo weinig eeh mogelijkeee eeeh te gebruiken.

Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je je prettiger voelt voor een camera. Nog belangrijker, de video of campagne zal sterker over komen en zorgen voor een beter resultaat!

Benieuwd naar onze ideeën over jou volgende campagne? Laat hier een bericht achter we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Betere cameraprestatie

Leave a Reply